За Нас!

Мал дел од нашата долга приказна.

За нас!

Мал дел од нашата долга приказна.

ДОО Горсај е основано 04 Декември 1991 година. Во почетокот од нејзиното работење како претпријатие започнува со забавни игри, потоа продажба на бурек и бели пецива, така што во 1998 година Горсај отвора склад за Технички гасови. Во 2002 година за прв пат Кичево ја доби својата прва плинска станица за автомобили и боци за домаќинство, благодарение токму на Горсај. Во 2011 година во рамките на ДОО Горсај Кичево со соработка на нафтената компанија Лукоил отвора бензиска станица со бренд на Лукоил. Денес Горсај главно се занимава со транспорт и трговија на боци за технички гасови и пропан бутан (плин) за домаќинство, индустрија и превоз за поголеми потрошувачи, како и опрема за заварување.. – Опрема за Пропан – Бутан • Мини шпорети • Сигурносни вентили • Скари на плин • Црева • Мини-Решоа – Опрема за заварување • Кислород • Ацетилен • CO2 • Аргон • Азот • ARCO • Водород Бидете брзо и квалитетно услужени само на единственото место во нашиот град, каде има се што ви нуди едно претпријатие во рамките на транспортот и трговијата со боци за технички гасови и пропан-бутан. Се наоѓаме во непосредна близина на бензиската станица ЛУКОИЛ на Магистрален пат бб, ГОРСАЈ Кичево. Со почит ДОО Горсај.